Dnes je Streda 17. apríla 2024, meniny má Rudolf a zajtra Valér.
Partneri: Spojená škola

Titulná strana -> MDD na Kačíne

Znie to až neuveriteľne, ale už po 22x sme sa v sobotu 8.6.2013 stretli na našom obľúbenom mieste pri horárni na Kačíne. Ráno nás vítalo nielen slniečko, ale aj naši kamaráti z trampskej osady Tambora. Hneď po vystúpení z autobusu nás čakali usmiate tváre Kyslíka a Kola. Nie, už nás nemuseli usmerňovať. Každý z nás už presne vie, kde si zložiť veci, kde sa pohrať, zatancovať, najesť, kde si odskočiť.

Program bol bohatý. Pod pevným vedením Slivky zo Silmarionu sme si zatancovali. Zahrala nám kapela, ukázali nám nielen bojové umenie ale mohli sme si do rúk chytiť samozrejme nenabité zbrane, džudisti sa predviedli v plnej paráde, gymnastky zacvičili na provizórnom teréne, odviezli nás „ suprácki“ motorkári, jazdecká polícia nám dovolila nakŕmiť kone, súťažili sme a vyhraté kačínske peniaze utratili v Kačínšope.

Brušká sme si premastili tým správnym gulášom, zaliali hroznovkou a džúsom. Určite by ste neverili, že aj balóny nám nafúkali, proste starali sa o nás všetci úplne úžasne. Kraťasy, tričko, šiltovka – tak medzi nás prišiel župan Ing. Pavol Frešo. Prezrel si všetky stanovištia, mrkol do Kačínšopu, pozdravil všetkých s mikrofónom v ruke, občerstvil sa bublinkovou hroznovkou. Rozprával sa s dospelákmi, ale my sme mali inú robotu. Bolo treba predsa súťažiť, papať, baviť sa. Naši kamaráti z DSS Kampino a DSS Lipského predsa potrebovali ukázať čo, kde a ako.

Záverečné tance patrili všetkým. Najskôr O Suzana všetci spolu, no a ako by to bolo bez Kyslíkovho a Kolovho Hrobaře. Dotancovali i napriek tomu, že už prudký dážď ukončil našu skvelú oslavu Dňa detí na Kačíne.

Naše poďakovanie za tento skvelý deň patrí:

  • TO Tambora,
  • Silmarionu,
  • Kriminalisticko expertíznemu ústavu za ukážky,
  • Metskej polícii za ukážky.

Firmám:

  • ÖMV,
  • LAMITEC,
  • Kaufland,
  • Schomburg

Všetkým nemenovaným sponzorom, ktorí prispeli či už materiálne, finančne, alebo osobnou prácou.

Za Gaudeamus - zariadenie komunitnej rehabilitácie na Mokrohájskej ulici a OZ Perspektíva, za všetky deti a ich kamarátov

Mgr. Zuzana Trunnerová

P.S. Pssst....Nikomu to nehovorte, ale Kyslík s Kolom sľúbili, že o rok znova.

© 2006-2014 by GAUDEAMUS - zariadenie komunitnej rehabilitácie, Mokrohájska cesta 3, 845 12 Bratislava, All rights reserved.